Bliv trafikleder i Banedanmark

hver dag styrer vores trafikledere over 45.000 afgange i hele landet og får en klimavenlig, kollektiv trafik til at glide.

Banedanmarks trafikledere er hjertet af jernbanedriften. Som trafikleder har du ansvar for at overvåge og styre togtrafikken sikkert og præcist, så passagerer- og godstog kommer frem til tiden. Hvis der opstår problemer i togtrafikken, skal trafiklederne gribe hurtigt ind og søge for, at trafikken afvikles bedst muligt. Det kræver både overblik, ro og til tider is i maven. Det er altså trafiklederen, der træffer de vigtige beslutninger, der sikrer, at togene kører til tiden og med høj sikkerhed.

På en bane der aldrig sover, arbejder en trafikleder både om dagen og om natten. Vi har tog på skinnerne 24 timer i døgnet alle årets 365 dage på tværs af hele Danmark. Vores godt 400 trafikledere arbejder i Fredericia, Roskilde eller København, hvorfra de overvåger og disponerer togtrafikken, både på fjern - og S-banen.

Fælles for alle vores trafikledere, uanset hvor i landet de sidder, er, at de har gennemført Banedanmarks trafiklederuddannelse. Uddannelsen er med andre ord adgangsbilletten til jobbet som trafikleder.

Vi søger 35 nye trafikledere i København og Fredericia. Send en ansøgning senest 15. oktober 2023

I 2024 er der uddannelsesstart i januar og august 2024. Her vil der både være undervisningshold i København og Fredericia.  

Mød to trafikledere 

Se filmene  om Emilie og Lasse, der har valgt at uddanne sig til trafikledere.

 

Om videoen: Emilie fortæller om, hvorfor hun har valgt at blive trafikleder.

Om videoen: Lasse skiftede spor fra pilot til trafikleder. Hør ham fortælle om sit valg.