Aktuelt

Slagelse-Korsør: Sporfornyelse


 Banedanmark  fornyer sporene mellem Slagelse og Korsør.

I disse år fornyes sporene flere forskellige steder på den travle jernbanestrækning på tværs af landsdelene. Det gælder bl.a. strækningen mellem Slagelse og Korsør, hvor passagererne kan se frem til en mere behagelig rejse og mere stabil drift, når fornyelsen af strækningen er færdig i 2024.


Som led i det løbende vedligehold af jernbaneinfrastrukturen fornyer Banedanmark sporene mellem Slagelse og Korsør. Der er i alt tale om ca. 13 km spor på den dobbeltsporede strækning, og som en del af projektet udfører vi også diverse bro- og jordarbejder

Hvorfor?

Fornyelsen af sporet mellem Slagelse og Korsør er en nødvendig del af den løbende vedligeholdelse af den travle jernbanestrækning og betyder, at der fremover vil opstå langt færre fejl i både spor og sporskifter. Samtidig renoveres afvandingssystemer langs banen.

Hvornår?

Arbejdet begyndte i foråret 2023 og forventes færdigt i november 2024. Arbejdet gennemføres i i et spor ad gangen for at genere pendlere og passagerer så lidt som muligt. 
Det manuelle arbejde blev udført i 2023 som b.la. forberedte strækningen til arbejdet med sporombygningsmaskinen og ballastrensning, som udføres i år. Kørestrøm og sikringsarbejde udføres også i år.

Fremtidig betydning

En sporfornyet bane giver øget komfort og større driftssikkerhed. Sporfornyelsesprojekterne er desuden en forudsætning for at udnytte den fulde kapacitet, som det kommende nye digitale signalsystem giver mulighed for.

For dig som passager

Som togpassager vil du i forbindelse med sporfornyelsesprojektet opleve perioder med nedsat hastighed og reduceret drift på strækningen, samt kortere perioder med togbusser i stedet for tog. 

Det er derfor en god idé at planlægge din rejse på www.rejseplanen.dk

Du kan desuden orientere dig om ændringerne i togtrafikken på  DSB’s hjemmeside

For dig som nabo

Mens Banedanmark fornyer sporene, kan du opleve perioder med nat- og døgnarbejde på skinnerne. I forbindelse med arbejdet kan du også opleve støj og vibrationer fra skinnekørende entreprenørmaskiner, og du kan også opleve mere tung trafik til og fra vores logistikpladser.

Banedanmark etablerer ca. 30 byggepladser langs med sporene, herunder hovedbyggepladser i Slagelse og Korsør. Desuden vil der være en større byggeplads i Forlev.

Information fra projektet

Kontakt

Har du spørgsmål til projektet, kan du kontakte os på: Nabo-Slagelse-Korsoer@bane.dk

Borgerkommunikation

Beskæringen langs jernbanen på dele af strækningen foregår i følgende periode:

• Slagelse-Korsør: 17. januar – 4. marts 2022

 

Støj i perioder

Rydningen foregår på hverdage i dagtimerne i tidsrummet kl. 7:00 – 18:00 på Banedanmark egne arealer. Arbejdet foregår med flismaskine og motorsav, og som nabo må du forvente mindre støjgener og øget tung trafik fra maskinerne. Arbejdet bevæger sig løbende fremad langs banen, så perioden med støj tæt på den enkelte bolig vil være forholdsvis kort. Vi beklager disse generne, og gør vores bedste for at vise hensyn til omgivelserne, mens vi arbejder.
 

Nabovarsling udsendt den 10. januar 2022.

Find din rejse

DSB_logo

DSB's hjemmeside

Læs om din rejse på DSB's hjemmeside.

Til DSB's hjemmeside
Mit-Tog

MitTog - direkte på mobilen

Appen MitTog gør det nemmere og hurtigere at se, hvornår det næste tog kører fra stationen. Både på fjernbanen og S-banen.

Læs mere om Appen
Rejseplanen

Rejseplanen

Planlæg din rejse

Rejseplanen