Beredskab Banedanmark

Beredskab Banedanmark fjerner havareret materiel på jernbanen.

Hvis et tog afsporer eller forulykker, eller der opstår andre situationer med havareret materiel på jernbanen, bliver Beredskab Banedanmark tilkaldt. Det kan også ske ved eksempelvis væltede træer.


Beredskab Banedanmark er på vagt døgnet rundt, året rundt og holder til i Glostrup og Fredericia, tæt på jernbanen, flere motorveje og indfaldsveje. Det betyder, at beredskabet hurtigt kan rykke ud til hændelser. 

Beredskab Banedanmark har også en aftale med de øvrige myndigheder om at hjælpe, hvis vi bliver bedt om det. Det kan være, hvis lastbiler eller andre tunge køretøjer vælter, og der er brug for en hurtig og effektiv hjælpende hånd i form af hydraulisk værktøj, en donkraft eller en kran.

Ud over akutte opgaver kan Beredskab Banedanmark deltage ved særlige opgaver, som planlægges i Banedanmark-regi. Beredskab Banedanmark tester desuden materiellet, når de hver uge holder øvelser - blandt andet på sporene ved Taastrup Station.

Beredskab Banedanmark består af 15 medarbejdere og en materielpark, der blandt andet tæller kranvogne og tovejskøretøjer, som kan køre på både vej og skinner.