Stormvejr påvirker togtrafikken på tværs af landet

Fra torsdag aften og frem til fredag formiddag varsler DMI vindstød af orkanstyrke. Togtrafikken indstilles eller reduceres flere steder.

DMI VARSLER VINDSTØD AF ORKANSTYRKE NATTEN TIL FREDAG OG FREM TIL FREDAG FORMIDDAG. DET BETYDER ingen tog eller REDUCERET TOGTRAFIK FLERE STEDER I LANDET. BANEDANMARK ANBEFALER DE REJSENDE AT TJEKKE REJSEPLANEN ELLER MITTOG. 

Passagerer og pendlere, der skal rejse med tog i morgen tidlig skal være opmærksomme på, at togtrafikken kan være påvirket over store dele af Jylland, Fyn og flere steder på Sjælland. 

Fra i aften og frem til fredag formiddag varsler DMI nemlig vindstød af orkanstyrke. Det betyder, at trafikken indstilles på nogle strækninger. Andre steder vil der køre tog én gang i timen flere steder og samt nedsat hastighed til 60 km/t på flere strækninger på tværs af landet.

Trafikken påvirkes på følgende strækninger: 

Her indstilles trafikken:

Tønder-Esbjerg til kl. 8
Esbjerg-Struer til kl. 12
Struer-Thisted til kl. 12
Fredericia-Esbjerg til kl. 10 
Hjørring-Frederikshavn til kl. 12
Frederikshavn-Skagen til kl. 12
Hjørring-Hirtshals til kl. 12

Her er der timedrift:

Århus-Langå-Struer til kl. 9
Århus-Skanderborg-Struer til kl. 9
Fredericia-Herning til kl. 9
Odense-Svendborg til kl. 9
Århus-Aalborg til kl. 12
Skørping-Aalborg til kl. 12

Lidt færre tog frem til klokken 9.00

CPH Lufthavn - Slagelse 
CPH Lufthavn - Odense 
CPH Lufthavn - Aarhus H

Det er en god idé at tjekke Rejseplanen eller MitTog appen, som løbende opdateres med ændringer i trafikken. 

Under stormvejret har Banedanmark i samarbejde med vores entreprenører et beredskab klar på tværs af landet, som kan rykke ud, hvis der skulle vælte træer og opstå skader på køreledninger.

Desuden har Beredskab Banedanmark indkaldt ekstra bemanding på begge sider af Storebæltsbroen, hvis der skulle opstå udfordringer på banen. Læs mere om stormberedskabet her.