Nu er jernbanen mellem København og Ringsted klar til hurtigere tog

Jernbanen mellem København og Ringsted via Køge Nord er klar til tog, der kan køre 200 km/t.

Jernbanen mellem København og Ringsted via Køge Nord er klar til tog, der kan køre 200 km/t.

 

Da den nye bane København-Ringsted blev indviet i juni 2019, var det med en strækningshastighed på 180 km/t – med mulighed for at hæve hastigheden på et senere tidspunkt. Nu er begrænsningerne for at holde hastigheden på de 180 km/t ophævet, og banen står nu klar til at lade tog køre 200 km/t. Der vil dog gå noget tid, før et større antal tog, der kan køre hurtigere end 180 km/t, kommer til at udnytte muligheden for at sætte farten op. I første omgang er det nogle få tyske tog til Hamburg, der kører den maksimalt tilladte hastighed. 

 

Banen mellem København og Ringsted opfylder alle de krav til spor, kørestrøm og signalsystem - og vedligehold af disse - der er nødvendige for at hæve hastigheden.

 

Siden åbningen af Den nye bane København-Ringsted har vedligeholdet været tilpasset til hastighederne på maksimalt 180 km/t. For at banen kan lade tog køre 200 km/t, har Banedanmark opfyldt 29 forskellige krav. Disse krav er nu på plads og godkendt, så hastigheden kan hæves til 200 km/t.

 

Dermed står banen nu klar, når DSB til efteråret har de første tog klar, der kan køre 200 km/t.

 

”I første omgang giver det bedre mulighed for at indhente forsinkelser, når togene har mulighed for at køre 200 km/t. Det styrker stabiliteten og giver passagererne flere tog til tiden. På sigt vil der også være mulighed for at skære en smule af rejsetiden,” siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark.

 

Den højere hastighed er gældende fra Avedøre til Ringsted med undtagelse af enderne og en mindre strækning omkring Køge Nord, hvor hastigheden fastholdes på 180 km/t.

Om jernbanen København-Ringsted:

  • Den dobbeltsporede jernbane mellem København og Ringsted er 60 kilometer lang
  • Banen følger på næsten hele strækningen Køge Bugt Motorvejen
  • Den karakteristiske Køge Nord Station er eneste station på strækningen. Her er der mulighed for at skifte til S-tog og mulighed for at parkere.
  • Jernbanen blev indviet den 31. maj 2019
  • Se Den nye bane København-Ringsted fra luften

 

Seneste nyt fra Banedanmark