Dæmningsskred mellem Silkeborg og Herning

Kraftig regn i det midtjyske har forårsaget et dæmningsskred nær Funder på jernbanestrækningen mellem Silkeborg og Herning.

Kraftig regn i det midtjyske har forårsaget et dæmningsskred nær Funder på jernbanestrækningen mellem Silkeborg og Herning. 

Opdateret tirsdag den 9. april kl. 10.35

På strækningen mellem Silkeborg og Herning er togtrafikken indstillet frem til torsdag. Der kan blive tale om en forlængelse af spærringen. Det sker på grund af et dæmningsskred nær Funder. Banedanmark er på sagen med folk og maskiner for at udbedre det.

Togdriften er foreløbig indstillet til og med onsdag den 10. april.

Frem til torsdag morgen kører der togbusser mellem Silkeborg og Herning, og vi opdaterer løbende prognosen her på hjemmesiden om, hvornår togtrafikken kan genoptages.

Arbejdet med at genopbygge jernbanedæmningen er i fuld gang. Når det er overstået, skal sporkassen genopbygges, hvorefter sveller og skinner skal på plads. 

Hold øje med Rejseplanen, og hold dig opdateret her på hjemmesiden.

Overvågning af jernbanen gør det lettere at håndtere ekstremt vejr

Banedanmark er opmærksom på de nye udfordringer med ekstremt vejr, og derfor skal en ny, digital overvågning gøre det lettere for Banedanmark at navigere i, når uvejret kommer. 

Med 1200 sensorer på forskellige punkter på jernbanen får Banedanmark langt bedre muligheder for at forudsige, hvad der er på vej – og dermed bedre muligheder for at håndtere trafikken.

Læs mere her: Overvågning af jernbanen gør det lettere at håndtere ekstremt vejr | Banedanmark

Læs mere: Hvad er et dæmningsskred: Skybrud og kraftig regn på banen | Banedanmark