Mød os på Kulturnatten

Mød os tre forskellige steder på Kulturnatten, hvor vi lukker dørene op for interesserede gæster. Vi byder blandt andet på trafikstyring af fjernbanen og S-banen samt hele rejsen fra København til Femern.

Kommandoposten ved Hovedbanegården

Hvad? 
Kom op og se, hvordan vores trafikledere styrer trafikken ind og ud ad Hovedbanegården. Vi ved fra de andre år, at der kan være rigtig stor interesse for vores kommandopost, og at der nogle gange kan være lang kø; især lige når vi åbner. Vi uddeler numre og bestræber os på at få så mange igennem som muligt og håber på, at du også vil være med til at gøre det til en god oplevelse for alle.

(Du skal kunne gå op ad trapper, og det er ikke muligt at medbringe klapvogne og barnevogne i kommandoposten)

Hvornår?
18.00-22.00

Hvor?
Carsten Niebuhrs Gade 14, 1577 København V

 

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Hvad?
Her går vi sammen med Vejdirektoratet, Femern A/S og DSB om at sætte fokus på den samlede rejse med tog og bil fra København til Femern. Du vil blandt andet kunne se en virtuel rejse i tog på strækningen, høre mere om projekterne og blive fotograferet som banemand.

Hvornår?
18.00-22.00

Hvor?
Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K

Trafiktårn Øst

Hvad?
I Trafiktårnet har du mulighed for at se nærmere på tårnets flotte arkitektur indefra, og du kan gøre stop på et eller flere af de tre stop på ruten. I år holder vi Kulturnatten som åbent hus, men kan ikke garantere for ventetid og forbeholder os ret til at lukke folk ind i hold.

3. sal: Vejdirektoratets overvågning af de statslige veje.

8. sal: Her styrer og overvåger vores trafikledere trafikken på S-banen. Trafikstyringen flyttede ind i august og er nu fuldt oppe at køre.

9. sal: Tagterrassen med den bjergtagende udsigt over byens tage.

(Du skal kunne klare at tage den indvendige vindeltrappe op og almindelige trapper ned. Besøget egner sig altså ikke til mindre børn eller gangbesværede.)

Hvornår?
17.00-22.00

Hvor?
Carsten Niebuhrs Gade 49, 1577 København V