Køge Nord Station fylder et år

Den 31. maj 2019 indviede HKH Kronprins Frederik Køge Nord Station. Banedanmarks nye station har siden høstet nationale såvel som international anerkendelse for sit design.

Den 31. maj 2019 indviede HKH Kronprins Frederik Køge Nord Station. Banedanmarks nye station har siden høstet national såvel som international anerkendelse for sit design. Med sin placering på den nye banestrækning mellem København og Ringsted er Køge Nord Station et trafikalt knudepunkt for hele hovedstadsområdet og et markant vartegn for grøn mobilitet.

Prisvindende design

Køge Nord Station, der med sit spektakulære design, som bugter sig over motorvej og jernbanen, giver pendlerne fra både Køge og omegn og fra resten af Sjælland bedre muligheder for at stige på den kollektive transport.

Stationen er designet af COBE og DISSING+WEITLING i samarbejde med COWI. Gangbroen består af i alt seks stålelementer. Stationen har høstet både national og international anerkendelse for sit design. Ud over at være nomineret til en MIPIM for både "Best futura project" og senest i 2020 for ”Best industrial & logistic development”, har stationen også været at finde på CNNs liste over de 12 mest spektakulære nye broer.

Køge Nord Station har også optrådt på Politikens liste over 10 arkitektoniske højdepunkter i 2019.


Se vores lille fødselsdags-videohilsen i anledning af Køge Nord Stations 1 års fødselsdag.

 

Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST