Der knokles på Jerne Station nat og dag

I december åbner den nye Jerne Station uden for Esbjerg, og der er fuld aktivitet på Banedanmarks byggeplads for at komme i mål med de sidste opgaver.
I december åbner den nye Jerne Station uden for Esbjerg, og der er fuld aktivitet på Banedanmarks byggeplads for at komme i mål med de sidste opgaver.  
Banedanmark er nu i gang med installation af trapper og elevatorer for at sikre passagererne gode adgangsforhold til den højt placerede station.  

Aktiviteten var på sit højeste i sommermånederne, og i starten af august blev natten taget i brug, da Banedanmark etablerede de 90 meter lange perroner på hver side af sporene. Arbejdet med at hejse perronelementerne på plads blev udført om natten af hensyn til togtrafikken, så passagererne blev mindst muligt berørt. 
Nu er sommerens prøvelser med blandt andet nedramning af spunsprofiler og tung transport til og fra byggepladsen et overstået kapitel, og naboerne kan snart se frem til en ny transportmulighed i lokalområdet. 
 

Lokalstation 

Jerne Station bliver en lokalstation på Esbjerg Nærbane, der kører mellem Varde, Esbjerg og Ribe, som skal betjenes af de regionale tog i området, med omkring to tog i timen i hver retning. Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark, siger: 

”Med den nye station binder banen Esbjerg og oplandet i Jerne tættere sammen og giver endnu flere esbjergensere et grønt og bæredygtigt alternativ samt kortere rejsetider, når de skal transportere sig gennem trængslen.” 

Fakta om Jerne Station 

Perronlængde: 90 meter (en sydlig og en nordlig perron) 
Perronbredde: 3,35 meter 
Højde over niveau: 3-5 meter over omkringliggende terræn  
Adgangsforhold: Trapper og to elevatorer 
Tages i brug: 13. december 2020 
 

Billeder og visualiseringer af Jerne Station