Besøg Banedanmark på Kulturnatten

Fredag den 11. oktober kan du igen møde Banedanmark på Kulturnatten i København.

Mød os på Kulturnatten

Fredag den 11. oktober kan du igen møde Banedanmark på Kulturnatten i København. Vi deltager med to arrangementer: Du har mulighed for at besøge det ellers lukkede Trafiktårn, hvor vi styrer trafikken på hele S-banen, og du kan få et sjældent indblik i, hvordan vi styrer trafikken ind og ud af Københavns Hovedbanegård, når vi åbner dørene for vores fjernstyringscentral ved Hovedbanen.

Trafiktårnet:

Adresse: Carsten Niebuhrs Gade 49

Tidspunkt: klokken 18-22

Fjernstyringscentralen på Københavns Hovedbanegård:

Adresse: Carsten Niebuhrs Gade 14
Tidspunkt: klokken 18-22

Vi byder begge steder på en kop god, varm kaffe. På toppen af Trafiktårnet finder du i dagens anledning også en champagnebar, hvor der kan købes bobler og saft.

Se Trafiktårnet indefra
På Kulturnatten får du en sjælden mulighed for at opleve Trafiktårnet indefra. Trafiktårnet er tegnet af Tranberg Arkitekter og blev indviet i 2015. Bygningen er tegnet med dens brug for øje. Cylinderformen skyldes, at kontrol- og styringsfaciliteter er opstillet i bueform, hvilket du tydeligt vil fornemme, når du kommer ind i tårnet.

Du kan blandt andet opleve Foucaults pendul, som hænger ned fra loftet igennem alle otte etager. Fra foyeren tager du trapperne op ad den indvendige spindeltrappe, hvor du på 8. sal kan se, hvordan vi styrer og overvåger S-banen. Fra besøgsbalkonen kan du se det bueformede kontrolrum for S-banen, og du har rig lejlighed for at tale med trafikledere om deres daglige arbejde og det nye signalsystem.

Derfra er der kun en etage til toppen af bygningen, hvor du på tagterrassen på 9. sal kan se udsigten over banen og byens tage. I anledning af Kulturnatten har Strandgaarden Wine & Spirits sat en champagnebar op, hvor du kan købe et glas bobler eller saft, som kan nydes, mens du nyder udsigten.

Går du med en trafikleder i maven, kan du besøge vores stand, hvor du kan høre mere om trafiklederuddannelsen. Du kan også læse mere om uddannelsen her: Trafikleder.dk

Vi åbner dørene kl. 18.00. Vær opmærksom på, at du skal gå af trapper op til toppen af Trafiktårnet.

Oplev fjernstyringscentralen på Københavns Hovedbanegård
Her kan du opleve, hvordan vi styrer togtrafikken ind og ud af Københavns Hovedbanegård og få en snak med de trafikledere, der er på arbejde. Samtidig kan du nyde det flotte syn af skinner, tog og signaler ved Hovedbanen. Kom og få en helt speciel oplevelse, når vi åbner op for fjernstyringscentralen på Hovedbanegården.

Vi åbner dørene kl. 18.00. Da der kun kan være 16 gæster oppe i fjernstyringscentralen ad gangen, tager vi jer ind i hold. En tur varer ca. 20 min.

Vær opmærksom på, at der kun er adgang via trappe til fjernstyringscentralen.

 

Vi glæder os til at se jer!