Jernbanevirksomheder på Banedanmarks infrastruktur

Læs mere om de enkelte jernbanevirksomheder

Arriva Tog har kørt tog i Danmark siden 2003.

I december 2018 vandt Arriva Tog kontrakten om togtrafik i Midt- og Vestjylland og på Svendborgbanen fra 2020-2028.

Udbuddet omfatter flg. strækninger:

  • Aarhus – Skjern
  • Aarhus – Struer
  • Struer – Skjern
  • Thisted – Struer
  • Esbjerg – Skjern
  • Esbjerg – Nørre Nebel
  • Esbjerg – Nibüll
  • Vejle – Struer
  • Odense – Svendborg

Dog vil strækningen Skjern – Holstebro blive overdraget til Region Midtjylland.

Arriva Gruppen blev i 2010 købt af Deutsche Bahn.

Arriva Tog A/S

Contec Rail ApS udfører transportopgaver og sikkerhedsarbejder på jernbanen. Contec Rail er leveringsdygtige i et bredt udvalg af jernbanemateriel, lokomotivførere, rangister og jernbanesikkerhedspersonale. Jernbanevirksomheden har erfaring med logistik- og sikkerhedsstyring indenfor jernbanearbejde med speciale i entreprenøropgaver på banen.

Contec Rail er forankret i Køge, men arbejder over hele Danmark.

 

Contec Rail

Godsjernbanevirksomheden DB Cargo Scandinavia er ejet af tyske Deutsche Bahn AG. Selskabet kører godstrafik mellem destinationer i Danmark eller er med til at forbinde Skandinavien og det øvrige Europa via transportkorridorerne. DB Cargo Scandinavia er Terminalforvalter på Kombiterminalerne i Høje Taastrup og Taulov.

DB Cargo Scandinavia

DSB SOV (Selvstændig Offentlig Virksomhed) er ejet af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. DSB driver passagertrafik i form af fjerntrafik mellem landsdelene og regionaltrafik i Jylland, på Fyn og på Sjælland og Falster. Derudover drives passagertrafik i hovedstadsområdet med S-tog.

 

DSB

Green Cargo AB er et svensk statsejet aktieselskab, som står for godstransport med tog i ind- og udland. Green Cargo AB blev dannet den 1. januar 2001, hvor Statens Järnvägar blev omdannet til aktieselskab og opdelt i seks mindre selskaber. Tidligere havde virksomheden navnet SJ Gods.

 

Green Cargo startede som selvstændighed jernbanevirksomhed ved køreplansskiftet K19.

 

Green Cargo

Hector Rail har hovedsæde i Sverige og er aktiv indenfor godstrafik og råder over tilladelser til godskørsler i Danmark. Firmaet har siden begyndelsen af 2008 regelmæssigt kørt transitgods gennem Danmark.

Hector Rail

Lokaltog er 1. juli 2015 dannet af en fusion mellem Lokalbanen A/S og Regionstog A/S. Lokaltog A/S driver passagertrafik på følgende strækninger: Hillerød-Hundested, Hillerød-Tisvildeleje/Gilleleje, Helsingør-Gilleleje, Lyngby-Nærum, Hillerød-Snekkersten-Helsingør samt Nakskov-Nykøbing F., Køge-Faxe Ladeplads/ Rødvig, Holbæk-Tølløse-Slagelse og Holbæk-Nykøbing Sj.

 

Lokaltog

Midtjyske Jernbaner driver passager- og godstrafik på strækningen: Vemb – Lemvig – Thyborøn.

 

Midtjyske Jernbaner

Nordjyske Jernbaner A/S står for passagertrafikken på strækningen Hjørring-Hirtshals og Frederikshavn-Skagen, og overtog august 2017 ansvaret for regionaltrafikken fra Frederikshavn og ned til Skørping syd for Aalborg.

Nordjyske Jernbaner

SJ AB er en svensk jernbanevirksomhed, der kører blandt andet passagertog mellem Stockholm/Göteborg og Københavns Hovedbanegård.

SJ AB

TX Logistik er Terminalforvalter på Kombiterminalen i Padborg.

TX Logistik