Entreprenører på plads på Valby-Frederikssund-projektet

Så er entreprenørerne på plads på fornyelsen af strækningen mellem Valby og Frederikssund. Strukton Rail A/S står for fornyelsen af skinner, sveller og ballast og Aarsleff Rail A/S for Sikring og Kørestrøm. Projektet går i gang i påsken.

”Vi glæder os til at komme i gang. Nu er alle kontrakter i hus og vi er i fuld gang med at detailplanlægge det sidste omkring udførelsen med entreprenørerne. Blandt andet skal vi have arbejdspladserne langs strækningen etableret,” siger projektleder Varun Sivapalan fra Banedanmark.

Banedanmarks byggeledelse og de to entreprenører kommer til at sidde sammen i et stort kontorfælleskab i Ballerup. Det ser Varun Sivapalan som en stor fordel.

”Det er utrolig vigtigt at vi arbejder tæt sammen. Det giver god synergi og mulighed for hurtigt at træffe beslutninger. Og så er det er ideelt at sidde i Ballerup – midt i det hele,” siger Varun Sivapalan.

Den omfattende fornyelse af strækningen mellem Valby og Frederikssund går i gang i påsken og fortsætter i helligdagsperioderne i foråret. Arbejdet fortsætter i sommerperioden fra den 1. juni til og med den 26. august. Mens vi fornyer strækningen kører der ikke S-tog og DSB indsætter togbusser.

Fakta - det skal entreprenørerne lave:

Strukton Rail A/S vandt Spor, som består af fornyelse af skinner, sveller og ballast og udvalgte sporskifter på strækningen.

Aarsleff Rail A/S vandt fornyelsen af kørestrømsanlægget mellem Valby Langgade og Flintholm og justering af kørestrømsledningen fra Valby til Frederikssund.  

Aarsleff Rail A/S vandt også Sikring, som er signalkabler, sporskiftedrev og bagved liggende styringssystemer.