Test af det nye signalsystem mellem Roskilde og Køge udskydes

Banedanmark har valgt at udskyde driften af et nyt signalsystem på strækningen Roskilde-Køge fra maj 2019 til forventeligt 4. kvartal 2019. Det skyldes fejl i leverandørens software.

Da systemet ikke går i drift som planlagt, er Banedanmark nødt til at udskyde de test og spærringer mellem Roskilde og Køge, som allerede var planlagt. Dog bibeholdes en test af systemet i uge 20, hvor der vil være spærret fra fredag den 17. maj kl. 01 til lørdag kl. 09.30. og igen fra lørdag kl. 16.30 til mandag den 20. maj kl. 06.

"Vi er naturligvis ærgerlige over udskydelsen. Vi ville rigtig gerne have afsluttet spærringerne og det bøvl det giver for jer borgere. Men vi hverken kan eller må sætte et system i drift med fejl i. Derfor har vi valgt at udskyde brugen af det nye digitale system, så fejlene kan nå at blive bragt i orden," siger direktør for Signalsystemer i Banedanmark, Søren Boysen.

Datoerne for test meldes ud hurtigst muligt, efter de er fastlagt.

Om de nye signaler

•Banedanmark satte i oktober 2018 det digitale signalsystem i Vestdanmark i drift mellem Lindholm og Frederikshavn. Systemet fungerer stabilt, og giver trafiklederne bedre muligheder for at tilrettelægge trafikken.

•Signalerne på jernbanen er i dag op til 100 år gamle og den primære grund til forsinkelser. Det nye signalsystem udrulles i hele Danmark og skal give mulighed for flere tog og færre forsinkelser